Пловдивският апелативен съд не пусна на свобода подземния бос Ангел

...
Пловдивският апелативен съд не пусна на свобода подземния бос Ангел
Коментари Харесай

Не дадоха свобода на пловдивски подземен бос, хванат с 8,4 кг марихуана преди дни

Пловдивският апелативен съд не пусна на независимост подземния необут Ангел Личканов-Личкана, хванат с 8,4 кг марихуана на турската граница. Магистратите потвърдиха определението на хасковския областен съд, който остави в ареста и съучастника на пловдивчанина Петър Пeтров.

Двамата са привлечени като обвинени за осъществяване на две закононарушения. На 20 април в региона на гранична пирамида в землището на с. Маточина в съучастничество като съизвършители, без съответно позволение, са държали за разпространяване високорисково наркотично вещество в огромни размери (марихуана с тегло 8,4 кг на стойност 50 400 лева.) и са създали опит за контрабанда през границата.

Апелативният съд реши, че от показаните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на Личканов и Петър Петров към двете повдигнати обвинявания. Двамата са арестувани на мястото на закононарушението в последния от почивните дни на Великден. Било съвсем мрачно към 19 и 20 часа, когато били хванати.

Съдът счита, че от плануваните в закона тежки санкции за опит за контрабанда и за държането на високорискови субстанции произтича заплаха и за двамата обвинени от осъществяване на закононарушения, както и за укриване при по-лека мярка за неотклонение.

Наказателният кодекс планува „ отнемане от независимост “ от 10 до 15 години и санкция от 100 000 лева до 200 000 лева

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно. Заседанието се организира посредством видеоконферентна връзка с обвинените, които се намираха в ареста в Хасково. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР