Пловдивски пътни полицаи установиха шофьор с над 80 нарушения на

...
Пловдивски пътни полицаи установиха шофьор с над 80 нарушения на
Коментари Харесай

Шофьор кара в аварийната на Тракия! Жена му: Спряхме, за да повърна

Пловдивски пътни служители на реда откриха водач с над 80 нарушавания на пътя. Въпреки рекордния брой нарушавания обаче, той е глобен от съда с санкция от 1000 лв. и отнемане от правоуправление за единствено 3 месеца за нарушаване на член 58, т. 3 от ЗдвП, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Решението предстои на обжалване в 14-дневен период от приемане на известието от страните, пред Административен съд Пловдив.

Виновният лидер оспорва наказателното разпореждане, издадено от бранш " Пътна полиция “. Той твърди, че не се е движил в спешната лента на автомагистралата, а е отбил заради здравословен проблем на брачната половинка му и се е движел, с цел да набере скорост да се включи в придвижването. Оспорва се компетентността на актосъставителя, липсвала виновност, не било вярно предлагането на санкционната норма. 

От фактическа страна съдът открива следното: На 06.09.2021 година към 18:10 часа в Община Раковски, на автомагистрала " Тракия " (път А-1), на км. 146, в посока София е имало настъпило ПТП и са се образували колони от коли, като колите на автомагистралата са се движили с ниска скорост или са били прекратили придвижването си заради настъпилата злополука.

На посоченото място се намирали чиновници на ГДНП, които осъществявали отговорностите си по надзор на пътното придвижване по автомагистрала “Тракия ". Виновният лидер карал автомобил " Мерцедес " С 350 и бил дружно със брачната половинка си. Същият, с цел да избегне тежкия трафик и с цел да се придвижи по-напред и по-бързо, се е движил към 1000 метра в лентата за наложително прекъсване на автомагистралата като сега, в който видял служебния автомобил на полицията, се присъединил назад в дейната лента на автомагистралата, където бил спрян от чиновниците.

Те открили самоличността на лидера, взели му документите и се обадили да изпратят чиновник от локално умело районно ръководство районно управление (на МВР) Раковски към ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив. По същия метод постъпили с още 5 автомобила за същото нарушаване. Така му бил формиран акт за нарушаване и му било наложено административно наказване – санкция в размер на 1000 лв. и отнемане от право управление за 3 месеца.

При справката обаче се открива, че лидерът има над 80 открити нарушавания на ЗДвП, като за 36 от тях са издадени наказателни постановления, а за 46 от тях - електронни фишове. Същият е управлявал МПС с останали единствено 9 точки от контролния ваучър. Така описаната и възприета от съда фактическа конюнктура се открива по неоспорим и безапелационен метод от писмените и гласни доказателства, а точно: показанията на разпитаните в хода на правосъдното разследване очевидци – пътни служители на реда, както и писмените доказателства.

От показанията на очевидците се открива, че секторът, на който осъществявали служебните си отговорности, е бил прав, с добра видимост и са възприемали от надалеч движещите се коли.

Съпругата на нарушителя опита да избави мъжа си, като поддържа неговите показания. Тя също твърди, че й е станало неприятно и че са отбили автомобила в лентата за наложително прекъсване, с цел да повърне, след което дълго време той не можел да се включи в дейната лента. Съдът счита нейната теза за защитна, като на заинтригувана страна, за да се извини държанието на брачна половинка, който видно от справката е лидер - извършител, който редовно не се преценява с разпоредбите за придвижване по пътищата.

Доказано е, че лидерът още веднъж, за над 80-ти път, не е съобразил разпоредбите на ЗДвП, като е целял да сложи преди всичко личния си комфорт и този на пасажерите в неговия автомобил, пред възможните последствия от държанието си. Съдът намира, че действието е осъществено при директен предумисъл, защото той е съзнавал публично опасния му темперамент, предвиждал е публично опасните последици и е целял тяхното настъпване.

Затова Районният съд удостоверява наказателното разпореждане от 28.09.2021 година, издадено от " Пътна полиция “, с което на причинителя е наложено административно наказване – санкция в размер на 1000 лв. и отнемане от правоуправление за 3 месеца за нарушаване на член 58, т. 3 от ЗДвП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР