Пловдивски лекари извършиха сложна гинекологична процедура с изключителен успех. Всеки

...
Пловдивски лекари извършиха сложна гинекологична процедура с изключителен успех. Всеки
Коментари Харесай

Опитаха да помогнат на 21-годишна с 4 спонтанни аборта

 Пловдивски лекари направиха комплицирана гинекологична процедура с извънреден триумф. Всеки заслужава да изпита същинска наслада, да усети безрезервна любов, да държи своето благополучие в ръцете си – едно меко " вързопче ", ухаещо на бебе. По пътя на чудото обаче, на сбъдването на фантазията, някои имат потребност от помощ.

Пациентката, за която ще ви разкажем през днешния ден, е била на крачка от сбъдването на своята фантазия цели четири пъти – да бъде наречена " мама “, да прегърне своето дете и усети същинското благополучие. И четирите пъти обаче фантазията се изпълзва – тя е на 21 години, с 4 предходни спонтанни аборта.

Какво направиха лекарите? Процедурата се назовава лапароскопски серклаж и съставлява слагане на тегел към цервикалния канал /шийката на матката/, което от своя страна освен понижава опцията за импровизиран аборт, а дава доста положителни шансове на дамите с цервикална непълнота за изхабяване на бременността и раждане на крепко бебе. Оператори на извънредно комплицираната намеса бяха доктор Магдален Матев и доктор Даниел Ставрев, а самата операция лиши не повече от 30 минути. С наблюдаване и грижа от медицинския екип пациентката беше изписана на идващия ден в доста положително положение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР