Пловдивската спортна зала Строител събра опечалени близки, приятели и почитатели

...
Пловдивската спортна зала Строител събра опечалени близки, приятели и почитатели
Коментари Харесай

Стотици си взеха последно сбогом с легендарната Пенка Стоянова

Пловдивската спортна зала " Строител " събра опечалени близки, другари и фенове на именитата българска баскетболистка Пенка Стоянова. Бившата капитанка на националния тим, сребърна медалистка от олимпийските игри в Москва 1980 и бронзова от Монреал 1976 година, умря в петък (16 август) на 69-годишна възраст.

Именно в зала " Строител " Стоянова радваше почитателите на своя отбор " Марица ", там тя изигра и бенефисния си мач, а преди години преряза лентата на обновеното спортно оборудване.
Напусна ни именитата Пенка Стоянова Сребърната медалистка от олимпийските игри в Москва си отиде на 69 години
Съболезнователни речи пред събралите се опечалени произнесоха кметът на родния град на Стоянова Карлово лекар Емил Кабаиванов, заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, президентът на Българска федерация баскетбол Георги Глушков и един от историографите на баскетбола в България Станко Стоянов.

Бяха прочетени съболезнователни адреси от Министерството на младежта и спорта и Олимпийския комитет. Венци изпратиха от ФИБА Европа, десетки клубове, учебни заведения и организации.

Снимка: БФБ

Кметът на Карлово разгласи, че една от баскетболните зали в града ще носи името на Пенка Стоянова, като самопризнание за голямата ѝ роля в развиването на този спорт.

Стоянова е първата българска баскетболистка, играла професионално в чужбина. Тя е дълготраен капитан на националния тим и трикратна шампионка на България. През 2007 година е включена в листата на ФИБА от 35 състезатели, съдействали за развиването на международния баскетбол през второто петдесетилетие на 20-ти век.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР