Пловдивската полиция ще търси отговорност от всеки един футболен запалянко,

...
Пловдивската полиция ще търси отговорност от всеки един футболен запалянко,
Коментари Харесай

МВР-Пловдив: Няма да остане ненаказан футболен хулиган!

Пловдивската полиция ще търси отговорност от всеки един футболен ентусиаст, направил безчинство, и няма да остане ненаказан. В това увери гл. инсп. Костадин Спасов, шеф на бранш " Охрана на публичния ред " към ОДМВР в града под тепетата. По думите му след хулиганските прояви на дербито в събота на Лаута, чиновниците на реда са насочили своите старания към определяне на причинителите.

" Към сегашния миг са открити 9 лица, по отношение на които ще бъде потърсена отговорност. Те са арестувани откакто са събрани задоволително доказателства за тяхното присъединяване.  Седем от лицата бяха отведени към Районния съд, на двама са формирани актове. Едно от лицата е малолетно и по отношение на него ще бъдат подхванати дейности от локалната комисия за битка с противообществените прояви. Друго от лицата наново прави сходна демонстрация ", сподели Спасов. 

Наказанията за футболно безчинство са санкции - от 1000 до 3000 лева при първа демонстрация, от 3000 до 5000 лева при наново нарушаване, също отнемане от право за визити на мачове, общественополезен труд и задържане в структурно звено на Министерство на вътрешните работи до 15 денонощия. Съдът ще дефинира какво тъкмо да бъде наказването им. 

Гл. инсп. Спасов бе безапелационен, че работата на полицията не свършва дотук.  " Продължава работата по определяне на причинители на хулигански прояви. Ще бъде търсена отговорност от тях както за дейностите им на дербито в събота, по този начин и на последващи футболни срещи ", уточни той. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР