Пловдивската полиция ще съдейства на пловдивчани да гласуват на предстоящия

...
Пловдивската полиция ще съдейства на пловдивчани да гласуват на предстоящия
Коментари Харесай

Полицията ще помага на пловдивчани да гласуват

Пловдивската полиция ще спомага на пловдивчани да гласоподават на идния избор в неделя. От помощта могат да възползват тези, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период.

Административното обслужване на гишетата в бранш „ Български документи за идентичност ” и звената в 13-те районни ръководства на дирекцията ще издават удостоверения за гласоподаване, което става след подадено заявление за нова персонална карта. В подобен случай ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност или персонална карта с изминал период на годност. При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 30 септември, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

За да бъде издадено уверение е належащо искащите да гласоподават персонално да подадат искане в дните от 27 септември до 1 октомври в това число, за времето от 8.30 ч. до 17.00 часа. В деня на изборите, 2 октомври, претенции за удостоверения се одобряват от 8.30 до 19.00 часа.

Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение маже да се издаде във всяко районно ръководство, без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес. Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация, оповестяват от полицията.  

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР