Пловдивската община е поканила руската посланичка Елеонора Митрофанова на тържествата

...
Пловдивската община е поканила руската посланичка Елеонора Митрофанова на тържествата
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: Община Пловдив е поканила Митрофанова на тържествата за Съединението

Пловдивската община е поканила съветската посланичка Елеонора Митрофанова на тържествата в града на 6 септември послучай Съединението, съобщи " Свободна Европа ".

Тъй като присъединяване на съветската посланичка в церемонията във вторник не беше оповестено публично от българските управляващи се зададе въпросът кой е поканил Митрофанова. Медиите потвърдиха, че поканата към нея е пристигнала точно от локалната общинска администрация, ръководена от кмета Здравко Димитров.

Според общинския пресцентър сходни предложения се изпращат всяка година до " целия дипломатически корпус ", като този път са се отзовали близо 15 посланици, а американският дипломат Херо Мустафа е участвала на други събития във връзка празника по-рано денем. От президентството не удостоверяват пред медиите дали поканата към Митрофанова е била съгласувана с администрацията на президента и дали президентът е знаел за авансово за нея.

" Президентският протокол постоянно знае кой е поканен от общината. Няма различен метод, постоянно е по този начин ", това съобщи някогашният български дипломат в Русия Илиян Василев. Той добави, че позиционирането на Митрофанова директно зад Радев е безусловно необяснимо. " Това е тежък протоколен гаф ", добави той. " Дори да приемем, че те са поканили други посланици, посланикът на Англия го няма ", уточни още Василев, наблягайки, че точно Лондон има значителен принос за реализирането на Съединението.

" Русия е срещу Съединението и работи срещу него редовно още от 1880 година най-малко. Руското неприемане на желанието на българите от Източна Румелия и Княжество България да осъществят съединяване е реалност и се удостоверява от купища документи, от цялата политика на Русия ", разяснява историкът проф. Пламен Павлов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР