Пловдивската болница „Централ Хоспитал“ дава шанс на 50 пациенти с

...
Пловдивската болница „Централ Хоспитал“ дава шанс на 50 пациенти с
Коментари Харесай

„Централ Хоспитал“ дава шанс на 50 пациенти да се спасят...

Пловдивската болница „ Централ Хоспитал “ дава късмет на 50 пациенти с глаукома или нараснало вътреочно налягане изцяло гратис да се лекуват. Кампанията се провежда със съдействието на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите през декември, като първата група заболели ще бъде призната още на 1-ви декември 2017 година Всички пациенти, които демонстрират интерес, могат да се запишат на тел: ‎0879/097-074.

В рамките на тази акция на всеки от тях ще бъде извършено наблюдаване и ще бъде направена денонощна крива на вътреочното налагане с многократни измервания със актуален безконтактен тонометър.

Задължително ще бъдат направени и високоспециализирани проучвания като оптична кохерентна томография на зрителния нерв /б.а. - очен скенер/, проучване на зрителното поле с компютърна периметрия, оглед на иридокорнеиния ъгъл /б.а. – гониоскопия/ и премерване на дебелината на роговицата /б.а. – пахиметрия/. Те също са безвъзмездни за признатите в болничното заведение. Всеки пациент ще бъде изписан, откакто му бъде предписана съответна терапия, съобщи началникът доктор Димитриос Власиадис.

Глаукомата е едно от най дискутираните и неразбираеми болести в офталмологията. Приема се, че е невродегенеративно заболяване, при което настъпват промени в диска на зрителния нерв и в пласта на нервните нишки на ретината. Периодичното или трайното нараснало вътреочно налягане е водещ признак при глаукомата. Очната хипертензия е един от главните рискови фактори за поява и развиване на глаукома. Поради тези аргументи е доста значимо вътреочното налягане да бъде съответно обезщетено с подобаващите капки и да се подържа непрекъснато в границите на естественото без огромни съмнения в стойностите си.

Глаукомата е заболяване, което е водеща причина за необратима слепота, защото в ранните стадии може да протече без признаци и в случай че не се лекува, се стига до загуба на зрението.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР