Пловдивчанката Бойка Янушева, известна с прозвището черната вдовица, е задържана

...
Пловдивчанката Бойка Янушева, известна с прозвището черната вдовица, е задържана
Коментари Харесай

Арестуваха черната вдовица Бойка Янушева за пране на пари

Пловдивчанката Бойка Янушева, известна с прозвището " черната вдовица ", е арестувана за пране на пари при акция на БОП - Пловдив, заяви TrafficNews. Тя е била арестувана на 16 април дружно с ливански жител, живеещ в България.

Янушева е записала компании на десетина безимотни жители, а по-късно им е отворила фирмени банкови сметки. Тя и ливанецът получавали пари от компютърни измами и след това ги нареждали за Китай сякаш по търговски контракти. Двамата вземали % от всеки превод.

Чрез онлайн банкиране преди няколко дни Янушева е направила 107 финансови интервенции с пари на стойност 1 617 000, добити посредством финансови измами.

Измамницата е направила 17 сполучливи транзакции настойност 261 000 евро, превеждайки сумите от българска банка в Китай. Други 90 превода на стойност 1 356 000 евро са били готови за превод в Китай, само че са били спрени.

Янушева е в ареста, откакто Окръжна прокуратура ѝ е наложила 72 часа задържане под стража. В понеделник евентуално прокуратурата ще изиска непрекъснат арест.

Бойка Янушева бе известна като " черната вдовица ", откакто погреба двамата си съпрузи. На 30 декември, ден преди новата 1999-а година, притежателят на „ Мотобойс " Георги Манчоров е открит разстрелян в жилището си в ЖР „ Тракия ". Веднага след убийството криминалистите разпитват Янушева и съдружниците ѝ, вършат обиски в офисите ѝ и в дома ѝ. Доказателства, които да я свързват с разстрела, не са открити. Фактът, че килърът е влезнал в жилището с автентичен ключ буди съмнение. Няколко години по-късно Янушева погребва и идващия мъж, с който живее - о.з. полковника от Държавна сигурност Ленин Димитров. През годините Янушева бе забъркана в серия измами и има няколко присъди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР