Пловдивчанка, която притежава малък имот в район Южен успя за

...
Пловдивчанка, която притежава малък имот в район Южен успя за
Коментари Харесай

Пловдивчанка превърна „кално петно” в хранилка, взе 14 бона от Общината за втори път

Пловдивчанка, която има дребен парцел в регион „ Южен ” съумя за повторно да осъди Общината за обезщетение, че я употребява за улица. Жената ще прибере близо 13 500 лв. от парите на данъкоплатците, защото теренът й на ул. „ Гоце Делчев ” се употребява нерегламентирано за улица. Това  е решението на Окръжния съд,  с което удостоверява отсъждането на Районния съд под тепетата.
Прочетете още
Имотът е от 168 кв.м. и се намира на „ кално леке ”, по определенията на Община Пловдив. Въпреки че оттова би трябвало да минава улица съгласно регулацията, такава построена няма. През терена минават коли, с цел да стигнат до близкия паркинг.

Тъй като парцелът не е отчужден, а има приложена улична регулация, въпреки и без построена инфраструктура, съдът е приел щенията на дамата, а точно, че Община Пловдив безпричинно се обогатява от нея.   Имотът й, върху който няма нищо, се употребил за улица от 2010 година, като към този момент един път тя е осъдила Община Пловдив за обезщетение.

Вторият й иск е за интервала от 2017 до 2021 година, като той отново е бил почетен. В последна сметка Община Пловдив е съумяла да съобщи във притежание парцела на дамата през лятото на 2021 година.  Това обаче не е несъмнено, че ще възпре собственичката на парцела от нови искове.

Кметът на регион „ Южен ” Костадин Язов съобщи, че този парцел е трябвало от дълго време да бъде отчужден.

„ Самата жена има своето право, тъй като е в улична регулация. Ние обаче я издирвахме дълго време, да върнем парцела й в нейно притежание. Тя не се отзоваваше на нашите предложения, като даже се криеше, когато сме я търсили. Надявам се парцела да се отчужди по-скоро, защото  няма смисъл да сътворяваме сходен вид хранилки ”, съобщи Язов.

Това не е единственият парцел, за който Община Пловдив  заплаща за „ голословно обогатяване ”. Такъв е и случаят  с площада край бившето кино „ Кочо Честименски ”. Там притежателите на няколко години осъждат градските управляващи, че минават пешеходци през парцела им.  Въпреки че теренът от близо декар е заложен за отчуждаване, до този миг това по този начин и не се е случило. Макар реститутите на парцела да съдят Общината за това, че не могат да употребяват парцела си, те жалят от години и ПУП-а на зоната. На процедура това прави невероятно отчуждението на парцела.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР