Пловдивчаните, които са опитали да източат и усвоят над 600

...
Пловдивчаните, които са опитали да източат и усвоят над 600
Коментари Харесай

Ето ги мъжът и жената, опитали да източат 600 бона европари

Пловдивчаните, които са пробвали да източат и усвоят над 600 000 лв. европейски средства бяха докарани преди минути в храма на темида. Това са 50-годишният Стойчо Ванев и 45-годишната Ива Ванева. В момента съдът преглежда настояването на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата.

Те са били арестувани при интервенция на отдел „ Икономическа полиция “ в понеделник. Обвинени са за опит непозволеното да усвоят над 600 000 лв. европари.

Според тезата на обвиняването, арестуваните са работили в интервала от октомври 2017 година до януари 2019 година Двамата дали погрешни сведения пред Бюрата по труда в градовете Пловдив, Раковски, Велинград, Котел,. Харманли и Свиленград, както и пред Агенцията по заетостта. Целта им била да получат средства от еврофондове, предоставени от Европейски Съюз на България по планове „ Работа “ и „ Обучение и претовареност “ на стойност 696 837.32 лв., като са получили средства в размер на 93 905.55 лева по тези планове. Парите изтеглили от банкови сметки с титуляри 101 лица, посредством потребление на издадените им банкови карти, за което са знаели че е добито посредством тежко съзнателно закононарушение

За закононарушенията, в които двамата са упрекнати, се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 години и санкция от 10 000 до 30 000 лв..

Прокурорът съобщи, че за източването, Ваневи са употребявали четири компании, в които назначавали фиктивни служащи от небогати райони. Те се занимавали с реклама и напръскване против инсекти и гризачи, само че действително активност нямало. Срещу подписването на договорите, служащите получавали по 50 лв.. След това кандидатствали за европомощи, които Ваневи прибирали.

Адвокат Левашки изиска да се запознае с материалите по делото и то беше отсрочено с 1 час.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР