Пловдивчанинът Мариян Димитров, който носи с гордост званието най-силният българин,

...
Пловдивчанинът Мариян Димитров, който носи с гордост званието най-силният българин,
Коментари Харесай

Световен рекорд! Пловдивчанин издърпа две мотриси, тежащи 166 тона

Пловдивчанинът Мариян Димитров, който носи с горделивост званието „ най-силният българин ”, издърпа 166 тона за по-малко от минута. След няколко месеца подготовка пловдивският стронгмен съумя да издърпа две мотриси тежащи по 83 тона на „ Интермодалния терминал ” в Пловдив.
Прочетете още
„ Можех и още, само че стълбата свърши ”, съобщи нескромно той. Въпреки  лимитираното време за тренировки и финансови благоприятни условия, Димитров към този момент се готви за нови  върхове, както и за надпревари по „ Стонгмен ”.  Постижението от 166 тона обаче не „ било забавно ” на „ Гинес ”.

„ Комуникацията с тях е много  сложна. Всичко се заплаща при тях, даже и отговор на имейл.  След като им описах моя връх, те споделиха, че това не било забавно и ми предложиха да подобря други  върхове, като „ най-дълго изтегляне на автомобил на стадион ”, сподели Димитров. Самият връх е 24 часа и е дело на мъж, който има онкологично заболяване.

„ Не е редно да та потеглям да усъвършенствам по подобен метод връх. Честно казано, завърших с „ Гинес ”. За сметка на това чакам да ми признаят достижението като международен връх през най-голямата Стронгомен корпорация в Съединени американски щати. Изпратил съм документите, очаквам отговор ”, сподели пловдивчанинът.  През това време той се готви и за редица надпревари в чужбина.

„ Все още  не съм решил къде ще се състезавам. Имам няколко предложения за „ Арнолд Класик ”. Обмислям дали да отида в Германия или Южна Африка. Честно казано втората дестинация ме влече повече, тъй като не съм бил там. Проблемът е, че съвсем всичко си поемам аз като разноски, а без съществени спонсори е мъчно ”, сподели най-силният българин.  Той работи като криминалист към  ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, като всяка свободна минута я отделя в залата за тренировки.

Следващата огромна цел сред надпреварите е да усъвършенства личния си връх, като изтегли 3 локомотива по 83 тона или общо 249 тона.

Ето и достижението на най-силният българин:





 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР