Пловдивчанин си причини сериозни главоболия след закупуване на автомобил на

...
Пловдивчанин си причини сериозни главоболия след закупуване на автомобил на
Коментари Харесай

Пловдивчанин „изпусна” техническия преглед на колата си, седмици не може да я пререгистрира

Пловдивчанин си аргументи съществени главоболия след закупуване на автомобил на остаряло. Вече няколко седмици Трифон Филипов не може да употребява новата си облага, след серия от процедури, които е задължен да изтърпи.
Прочетете още
След като закупува автомобила си, мъжът пропуща едномесечния период за промяна на регистрационния ваучър на свое име, а в следствие се озовава и без механически обзор.

„ Автомобилът който закупих е бил такси и изобщо не знаех, че при този тип коли техническият обзор е с годност 6 месеца, а не една година. Бях видял, че остарелият притежател е минал обзор през 2022 година и изобщо не съм погледнал, че валидността му е толкоз дребна ”, разказа Филипов пред медията ни.

След инспекция от Пътна полиция номерата са свалени и автомобилът е с прекъсната регистрация. Тук стартират и тъгите на Трифонов с институциите.

„ Вярно е, че самичък съм си отговорен за всичко, само че парадоксът е откакто желаех да възобновя регистрацията на колата ”, добавя водачът.

След като отива в КАТ, с цел да записва на ново автомобила си, мъжът схваща, че с цел да се случи това, той би трябвало да премине по този начин наречения технотест и да заплати за това 370 лв..

Според наредбата на Министерство на вътрешните работи при Възстановяване на прекъсната регистрация на транспортно средство по избор на собственик се изисква изпитателен протокол от акредитирана лаборатория, в случаите, когато транспортното средство няма годен механически обзор. Това потвърдиха и от пловдивския КАТ пред медията ни. След осъществяване на технотеста, който удостоверява, че колата е изправна, лидерът би трябвало да отиде с всички документи и колата да премине през платформа, с цел да се възвърне прекратената регистрация. 

Интересното в тази ситуация е, че това проучване се прави единствено от една единствена компания в цяла България. Тя обикаля градовете и в Пловдив идват два пъти месечно.

„ Абсурдно е да отида до София, тъй като това значи, че ще би трябвало да дам още към 500 лв. за платформа ”, описа още Филипов. „ Пропуснах няколко идвания и в този момент особено си взех почивен ден, с цел да мога да мина през проучването ”, добави той.

" Самият технотест е цялостна ботафория. Даже не ме накараха и да запаля мотора. Всичко мина с няколко фотоси и накрая получих един документ, че автомобилът е изправен и заплатих 370 лева, без даже да получа касова записка ", приключи Трифон Филипов.

След като мина въпросния технотест, пловдивчанинът би трябвало още веднъж да се върне в КАТ, с цел да продължи процедурата по възобновяване на прекратената регистрация на транспортно средство и по-късно да мине наложителния механически обзор, за който също би трябвало да заплати. Естествено остава и санкцията за изтеклия механически обзор и допълните разноски за пререгистрация на автомобила.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР