Пловдивчанин с фирма, регистрирана в София, смята да изгражда на

...
Пловдивчанин с фирма, регистрирана в София, смята да изгражда на
Коментари Харесай

Преработват утайки и отпадъци върху 12 дка на Овощарския

Пловдивчанин с компания, записана в София, счита да построява на Рогошко шосе площадка за компостиране на биоразградими боклуци, като утайки от ПСОВ, растителни боклуци, както и боклуци от хартия и картон. Инвестиционното предложение е импортирано в Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив от името на „ Биолайф-И “ ООД с капитал от 100 лева Негов шеф и мажоритарен притежател е Ваньо Попов.

По проект площадката ще бъде ситуирана на територията на парцел от 12 декара, благосъстоятелност на Института по зарзаватчийство ​- Пловдив. Имотът е предан на компанията с контракт за наем. Преди това там е имало произвеждане на почвени смеси и почвени подобрители.

Според капиталовото предложение активността с боклуци ще се прави на повърхност от 2000 - 3000 кв. м, която е обезпечена с непропусклива настилка и благоприятни условия за събиране на площадковите води. Останалата част от терена ще се употребява за запазване, товарене и износ на готовата продукция. За задачата на инвестицията сдружението ще употребява своя лична биоинженерна технология за произвеждане на субстрат за рекултивация на повредени терени, сметища, кариери и мини.

Капацитетът на оборудването е 60 ​- 70 т/денонощие утайки от ПСОВ, в това число структурните материали. Възможностите на плануваното в капиталовото предложение произвеждане са 20 000 ​- 25 000 т/година утайки и 3000 - 5000 т/година систематичен материал.

Името на „ Биолайф-И” ООД нашумя през 2017 година с сходно предложение, само че за региона на Съединение. Инвеститорът искаше на база контракт за наем върху обект - частна общинска благосъстоятелност сред Община Съединение и компанията да преработва утайки от пречиствателни станции за приемане на компост. Тогава обаче получи отвод след публично разискване и концепцията не се осъществя.

Иначе от 2013 до 2015 година компанията е имала контракт с ВиК-Пловдив. На база предоставена поръчка и платени 500 000 лева на водното сдружение е доставян бактериален инокулант за филтриране на отпадъчни води, стабилизиране на утайките и унищожаване на миризмите от ПСОВ - Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР