Пловдивчанин, обвинен в опит за купуване на гласове на изборите

...
Пловдивчанин, обвинен в опит за купуване на гласове на изборите
Коментари Харесай

Подсъдим за купуване на вот – пред Темида

Пловдивчанин, упрекнат в опит за пазаруване на гласове на изборите през април 2021 година, застава пред Районен съд през днешния ден.

Подсъдим по делото е А.Г.К., против който Районна прокуратура е повдигнала обвиняване, за това, че на неустановена дата в края на март 2021г. до 04.04.2021г. в гр. Пловдив, провел посредством лицата Р.К.И., М.С.Т., С.К.К. и М.С.И, предложение на сумата от по 30 лв. на гласоподавател, на поданици от кв. “Изгрев “.

Срещу нея те трябвало да гласоподават на изборите на 04.04.2021г. за избор на народни представители в интерес на Политическа партия ГЕРБ – закононарушение по чл.167, ал.3 от Наказателен кодекс.

На неустановена дата  преди изборите на 04.04.2021 година подсъдимият взел решение да провежда скица за „ пазаруване на гласове “, като за задачата събрал в своя офис група от хора, на които сложил задания да обикалят по адресите из кв. “Изгрев “, да оферират на живущите парични суми, да раздават пари, съпроводени с рекламни материали, като записват в бележник имената и броя на гласоподавателите, за които са дадени пари.

Подсъдимият  пояснил, че би трябвало да раздават по 30 лева, само че единствено на лица от ромски генезис, като тези пари и рекламни брошури били предопределени, с цел да гласоподават хората на идните избори за избрана политическа партия.

Обяснил на лицата от по този начин образуваната група да убеждават хората, че би трябвало да станат застъпници  и по време на изборите би трябвало да гласоподават за Политическа партия ГЕРБ, както и да обикалят из махалата да споделят на други хора да гласоподават за същата партия и в случай че правили последното щели да получат още по 50 лева

На подсъдимия е повдигнато и второ обвиняване за закононарушение по чл.388, ал.1 от Наказателен кодекс, за това, че на 02.07.2021 година в Пловдив е държал 45 броя муниции диаметър 9х19 мм., и не е взел нужните ограничения за сигурност, планувани в чл.98, ал.1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривените субстанции и пиротехническите произведения.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР