Пловдивчанин направи заявка за рекорд на Гинес, след като в

...
Пловдивчанин направи заявка за рекорд на Гинес, след като в
Коментари Харесай

Рекорд на Гинес - пловдивски полицай изтегли 84-тонен локомотив

Пловдивчанин направи поръчка за връх на Гинес, откакто в продължение на близо една минута тегли по релси 84-тонен локомотив. Постижението му от 20 метра е документирано и следва да бъде прегледано от формален представител на справочника за международни върхове, заяви Българска национална телевизия.

За служителя на реда Мариян Димитров локомотивът с името " Симеон Велики " се трансформира в спортно предизвикателство. Но го изтегли на 20 метра за по-малко от минута с невероятна воля и изчерпани до краен лимит физически сили.

" Не можех да вдишвам към този момент, задушавах се. Омекнах, желаех да стана обаче не мога са стана ", показа Димитров.

За да може Мариян да издърпа локомотива, от БДЖ взели особено позволение и заварили железна стълба сред релсите.

 Снимка: Българска национална телевизия

" На надпреварите сме с въжета, помощни въжета. Но те играят, доста се местят, до момента в който на стълбата си доста по резистентен да пълзиш ", посочи Димитров.

В единствения си опит 32-годишният Мариян Димитров съумя да изтегли най-нов модел локомотив, за който знаел, че е 83 тона. Това обаче ще бъде поправено, тъй като машината тежи повече.

" С документ от БДЖ, тъкмо особено за тази машина, с нейните си характерности ще се види, че е един звук от горната страна ", добави служителят на реда.

В момента Мариян Димитров е единственият българин, които се състезава в тестванията на най-силните мъже на планетата, известни като " Stong man ". И към този момент прави проекти да опита да тегли с мускули два локомотива закачени един за различен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР