Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в

...
Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в
Коментари Харесай

Пловдивски истории: Мъж се срина в тръба, престоя в нея притиснат цяла нощ, извадиха го - нищо му няма!

Пловдивчанин, който се прибирал към дома си нощес, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал покрай стадиона в кв. " Коматево ", прецизираха от пожарната.

Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното пространство с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе самичък, само че защото тръбата е тясна, дълга и гладка, не съумял. Не е имало и кой да му окаже помощ, защото мястото е отдалечено от жилищните постройки. Ранобудна пловдивчанка, която тази заран разхождала кучето си, чула виковете му и незабавно позвънила за помощ.
 Огнеборци избавиха потърпевшия пловдивчанин, който е откаран с кола за спешна помощ.
В акцията по спасяването се включиха два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК.

Безценна се е оказала помощта на гражданин от квартала, който дошъл с багера си и разкопал пространството към тръбата, с цел да помогне на огнеборците.
 Изкопът, в който паднал индивидът.
" Тръбата беше прерязана, спасителите направиха гръдна връзка и извадиха заклещения мъж. Медиците откриха, че по индивида има единствено леки охлузвания ", обясниха от пожарната.

Така почнало неделното дежурство на основен контрольор Веселин Брадистилов, на огнеборците от Втора работа Атанас Апостолов, Марин Ташев, Николай Малинов и Георги Петров и за сътрудниците им от бранш СОД - Димитър Тренчев, Николай Димов, Георги Диманов и Красимир Добранов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР