Пловдивчани излязоха на протест в защита на паметника Альоша.Страстите и

...
Пловдивчани излязоха на протест в защита на паметника Альоша.Страстите и
Коментари Харесай

Пловдивчани излязоха на протест в защита на паметника ”Альоша”

Пловдивчани излязоха на митинг в отбрана на паметника ”Альоша ”.

Страстите и публичните диспути към ориста на „ Альоша ” се нажежиха откакто общински съветници от ПП-ДБ желаеха монументът да бъде изместен в музея на социалистическото изкуство.

Граждани на Пловдив се оповестиха срещу преместването. Те декларират, че монументът е знак на града и мястото му е горе на хълма.

„ Ние обичаме Пловдив и желаеме паметникът да остане. Г-н Славенски не предлага спор, а решение – общинският съвет да гласоподава ремонт на монумента.Това е неприемливо. Събрали сме се, с цел да заявим ясно мнението си, че не сме съгласни  с преместването ”, сподели гражданин на Пловдив. Според него това е замяна на паметта.

По думите на общинския консултант от ПП-ДБ Владимир Славенски главният претекст за предлагането е, че паметникът „ Альоша ” символизира тежък за България интервал в българската история.  Той добави, че точката ще бъде прегледана, откакто община Пловдив изготви финансово и техническо мнение по какъв начин ще стане реконструкцията и преместването. Славенски посочи, че двете оферти за референдум и пренасяне са комплектовани.

„ Предлагаме честен акт на общинския съвет. Залагаме на българското национално достолепие ”, сподели той.

Представители на Групата на Българска социалистическа партия в общинския съвет обявиха, че позицията им е декларирана в декларация, която през днешния ден ще бъде прочетена още веднъж. Те са за опазване на всички монументи, които са на територията на България и срещу видоизменянето  им.

Гражданите на Пловдив обявиха, че ще бранят момумента до край. Пред постройката на общинския съвет има засилено полицейско наличие.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР