Plovdiv24.bg Ресторантьорите от Пловдив и региона ще продължат да блокират кръстовища,

...
Plovdiv24.bg
Ресторантьорите от Пловдив и региона ще продължат да блокират кръстовища,
Коментари Харесай

Собственичка на ресторант в центъра на Пловдив с екзотична идея, ако пак ни затворят

 Plovdiv24.bg Ресторантьорите от Пловдив и района ще продължат да блокират кръстовища, до момента в който техните претенции не бъдат чути. Това съобщи пред публицисти Тони Симидчиева, ръководител на Регионалната занаятчийска камара в Пловдив и притежател на хотел, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

По думите й ресторантьорите са най-потърпевши и най-голямата жертва от коронакризата. Те са вложили значително пари в своите обекти. " Смятаме, че може да бъде фиктивен проект, с който да оцелеем. Би могло да се откри някакъв метод. Ситуацията е извънредно тежка освен за България, а и за целия свят ", сподели Симидчиева, която е и притежател на прочут ресторант в сърцето на Пловдив.

" Освен това се видя, че и в  най-ваксинираните страни пандемията продължава, тъй че и това не е решение. В страните, които бяха най-затваряни, нещата още веднъж не стоят по този начин, както ни се желае. Не може градският превоз, където сме нагъчкани като сардели, да не е спрян, както не може и огромните хипермаркети да не са спрени, а заведенията за хранене да не работят. Или за всички, или за никой. Ние сме съгласни, в случай че ще бъде 1 месец затварянето, то да бъде за всички. Не може един завод, фабрика, където има по 50-100 индивида един до различен, да работят, а заведенията за хранене да пречат най-вече. То така и така няма кой знае какъв брой клиенти. Смятаме, че когато се прави проект, той да бъде съгласуван и с нашите настоявания ", добави Тони Симидчиева.

Тя разясни, че това не са политически претенции, че разчитат на разговор и считат,че всеки един министър на опазването на здравето, който желае да бъде с добър рейтинг, би трябвало да се преценява с другите претенции на гилдиите и да изясни аргументирано за какво заведенията за хранене, да вземем за пример не могат да работят, а другите обекти могат.

" Ще продължим да блокираме, тъй като желаеме да покажем, че някой би трябвало да вземе съответно решение и да направи съответен проект, с цел да оцелеем. Това е втора година, в която работим в тежка среда и е мъчно и невероятно да оцелеем ", сподели още Тони Симидчиева.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР