Plovdiv24.bg През седмицата Пловдивският окръжен съд призна решение за плащане на

...
Plovdiv24.bg
През седмицата Пловдивският окръжен съд призна решение за плащане на
Коментари Харесай

Германия глоби наши шофьори-нарушители, съдът в Пловдив призна решенията!

Plovdiv24.bg През седмицата Пловдивският областен съд призна решение за заплащане на санкция от 70 евро, наложена от немската полиция по отношение на И.П. - български водач на товарен автомобил, който е засечен да ръководи с 20 километра над допустимата скорост от 60 километра в час в Германия. Това е станало  през април 2016 година, а финансовата глоба е влезнала в действие два месеца по-късно. На съображение Рамково решение от 2005 на съвета на Европейския съюз немската страна е изпратила искане за осъществяване на това решение, което бе прието от окръжните магистрати. Решението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив.

Междувременно апелативните магистрати потвърдиха друго решение на Пловдивския областен съд, с което е прието решение на немските управляващи за налагане на санкция на българския водач Б.Н. в размер на 103 евро. На  6.11.2017 година той употребявал мобилен телефон и не е сложил защитен колан, до момента в който управлявал товарния си автомобил. Нарушението е осъществено в немския град Дортмунд. Решението за финансовата глоба е влезнало е в действие на 15.12.2017 година и е изпратено в Пловдивския областен съд за признание и осъществяване. Шофьорът е обжалвал пред Апелативния съд, само че жалбата му е отхвърлена като неоснователна. Решението на съда е дефинитивно.

Делата бяха прегледани в сходство с процедурата, регламентирана в Закона за признание на решения за налагане на финансови наказания. Според него сумите от наложени в чужбина санкции, които са приети у нас с решения на българския съд  се събират от Национална агенция за приходите и постъпват в националния бюджет.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР