Plovdiv24.bg Наблюдава се подмладяване на пациентите с ковид, което е тенденция

...
Plovdiv24.bg
Наблюдава се подмладяване на пациентите с ковид, което е тенденция
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Тенденция е все по-млади хора да се диагностицират с Covid-19

 Plovdiv24.bg Наблюдава се " подмладяване " на пациентите с коронавирус, което е наклонност на национално равнище, съобщи пред публицисти в Смолян здравният министър.

Той означи, че към сегашния миг няма терзания за дефицит на кревати, а там, където има нараснал напън, коронавирус леглата се усилват. В болничното заведение в Благоевград ще се направи инспекция, с цел да бъдат изяснени всички обстоятелства към гибелта на родилката, посочи министър Ангелов.

Вицепремиерът и министър посетиха през днешния ден МБАЛ-Смолян.

Ситуацията в Смолян е следена, съгласно здравния министър. В регионалната болница има 154 кревати за коронавирус пациенти от общо 306 места. МБАЛ- Смолян в този момент разполага с 90 свободни коронавирус кревати, с които съгласно министър Ангелов могат да бъдат поети потребностите, в случай че се увеличи натискът към лечебното заведение.

От Областния действен щаб показаха като по-сериозна епидемиологичната обстановка в Златоград, където се следи нараснала заразяемост и заболяемост от ковид. Ако в идващите 7-10 дни няма усъвършенстване на обстановката в Смолян и региона, от щаба имат подготвеност да вкарат и по-стриктни местни противоепидемични ограничения.

Вицепремиерът, предвижда зимният туристически сезон да продължи най-малко до 10 април, в случай че метеорологичната конюнктура разреши. Над 60 % е спадът за зимния сезон, само че все пак имаме сезон с помощта на получения от България щемпел за сигурност и хигиена от Световния съвет за пътувания и туризъм, отбуляза министър. Все отново имаме сезон и това се дължи на навременните ограничения и прецизния надзор, който се реализира на терен, счита тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР