Пловдив. Временната организация на движение по бул.Цар Борис III Обединител

...
Пловдив. Временната организация на движение по бул.Цар Борис III Обединител
Коментари Харесай

Пловдив: Временната организация на движение по бул.„Цар Борис III Обединител” вече е в сила

Пловдив. Временната организация на придвижване по бул.„ Цар Борис III Обединител ” към този момент е в действие, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”- Пловдив . Булевардът е затворен преди Тунела, в посока Сточна гара. Колите се отклоняват през отбивката за Стария град. За задачата там са позиционирани и патрули от КАТ „ Пътна полиция ”. В противоположна посока придвижването е отворено и се прави без никакви усложнения. Най-голямо е натоварването по бул. „ Шести септември ”, преди кръстовището с бул.„ Цар Борис III Обединител ”. За колите, които се отклоняват през отбивката за Стария град е отворено платното на бул.„ Цар Борис III Обединител ” малко след Тунела, в посока Сточна гара, откъдето придвижването продължава през Понеделник пазара. В момента там няма тапи, трафикът е естествен.
Временната организация на придвижване се постанова по отношение на откриващото събитие на „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ”, осведомиха от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “.
Официалното разкриване е на 12 януари 2019 година (събота), само че защото е належащо софтуерно време за построяването, а по-късно и за демонтажа на голямата сцена, до 17 януари за придвижване на пътни транспортни средства е затворен бул.„ Цар Борис III Обединител ”, в правата от кръстовището с ул. „ Цанко Дюстабанов “ и ул. „ Граф Игнатиев “ до Тунела.
Затварянето на булеварда от северната страна на Тунела ще бъде единствено от ул. „ Железарска “, като достъпът на колите до квартал „ Капана “, Стария град, както и по ул. „ Отец Паисий “ няма да бъде лимитиран.
Излизащите моторни транспортни средства от ул. „ Патриарх Евтимий “ ще могат да се движат напряко към ул. „ Света гора “ и наляво по източното платно по бул. „ Цар Борис III Обединител ” в посока север – кръстовището с бул. „ Шести септември “.

Кръстовището на бул. „ Цар Борис III Обединител ” с ул. „ Цанко Дюстабанов “ и ул. „ Граф Игнатиев “ ще се затвори в посока север към Тунела. Циклограмата на светофарната уредба там ще бъде изменена, защото кръстовището ще работи единствено в три посоки.
Кръстовището ул. „ Капитан Райчо “ – ул. „ Леонардо да Винчи “ в посока бул. „ Цар Борис III Обединител ” ще се затвори с бариери, като ул. „ Леонардо да Винчи “ в посока север към ул. „ Света Петка “ краткотрайно ще бъде двупосочна – със възбрана за прекъсване и паркиране. В посока юг няма смяна в организацията на придвижването.
Маршрутите на автобусни линии №1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93 и 99 от вътрешноградския превоз също се трансформират.

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР