Пловдив. Вицепрезидентът Илияна Йотова призова за по-активна роля и повече

...
Пловдив. Вицепрезидентът Илияна Йотова призова за по-активна роля и повече
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова за по-активна роля и повече отговорност на държавата в социалното предприемачество

Пловдив. Вицепрезидентът Илияна Йотова прикани за по-активна роля и повече отговорност на страната в общественото предприемачество. Илияна Йотова откри осмото издание на Европейския конгрес за обществено предприемачество в Пловдив. Това оповестиха от прессекретариата на президента . Традиционното огромно събитие събира европейски, национални и локални институции, бизнес, общност и медии. Тазгодишното издание е отдадено и на 100-годишнината от основаването на Националния съюз на трудово-производителните кооперации.
„ Да правиш бизнес с идея е мъчно, само че си заслужава и го потвърждават хората, които не самоцелно натрупат облага, а натрупат и положителни каузи като оказват помощ на уязвимите “, означи вицепрезидентът. Илияна Йотова акцентира, че хората с увреждания, обществено изолираните, нуждаещите се от помощ не са невидими за обществото и страната. „ Не би трябвало да се преструваме, че не съществуват, а да върнем обществената си сензитивност и ангажираност “, добави вицепрезидентът.
По думите на Илияна Йотова българските жители, които имат потребност от обществена отбрана, не чакат подаяния, а работа и опция за развиване, желаят сами да се грижат за себе си.
„ Трябва да приказваме повече за общественото предприемачество, да демонстрираме проблемите му, рисковете, компликациите, резултатите. Особено през днешния ден, когато е по-модерно да приказваме за облаги и пазари “, акцентира вицепрезидентът.
Илияна Йотова прикани общественото предприемачество по-убедително да влезе в класните стаи и студентските аудитории. „ Трябва да построим система от стажове за младежи, които на следващия ден ще вършат обществена стопанска система – модерна, сполучлива, атрактивна с развиването на новите технологии, увличаща към чувствителни и настоящи тематики като опазването на околната среда и нови технологии “, разясни вицепрезидентът.
Илияна Йотова прегледа Европейския панаир на предприятия и кооперации, разрастващи обществената и солидарна стопанска система.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР