Пловдив. В България се наблюдава тенденция да се мигрира към

...
Пловдив. В България се наблюдава тенденция да се мигрира към
Коментари Харесай

Вицепремиерът Томислав Дончев: В България се наблюдава тенденция да се мигрира към индустрии с по-висока добавена стойност през последните години

Пловдив. В България се следи наклонност да се мигрира към промишлености с по-висока добавена стойност през последните години. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на бизнес форума „ Индустрия 4.0 “, който бе открит през днешния ден в Международен панаир Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пловдив . Според вицепремиерът промишленото произвеждане в страната е нарастнало с 4,3% до юли месец тази година. „ Ръстът на преработващата индустрия е над 6,3% и в това време се следи спад на добивната индустрия, което се дължи на същата тази наклонност, изясни Томислав Дончев. Според него към момента повишаването на индикаторите на производствата с по-висока добавена стойност е непретенциозен, по тази причина страната ни би трябвало да следва по-високи цели. Среден дял на индустриалното произвеждане е към 28% от Брутният вътрешен продукт на България, което значи че страната ни има по-високи индикатори от приблизително европейски страни. Този индикатор в страни като: Гърция е 15.8%, Румъния 32%, Франция – 19.4% “, сподели още Дончев.
„ Къде се намира България на европейската индустриална карта и Политики, които ще насърчат нововъведенията и растежа “ са измежду главните тематики в програмата на двудневния бизнес конгрес „ Индустрия 4.0 “. Във форума вземат участие ръководителят на Председателството на Европейската комисия в България Огнян Златев, представители на Световната банка, на Европейската капиталова банка, а също и ръководители на индустриални компании.
Кристиян ГАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР