Пловдив. Стотици любители на фолклора се стекоха на Народен събор

...
Пловдив. Стотици любители на фолклора се стекоха на Народен събор
Коментари Харесай

Стотици любители на фолклора се стекоха на Народен събор в Лаута в Пловдив

Пловдив. Стотици фенове на фолклора се стекоха на Народен събор в " Лаута " през днешния ден, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

Народна музика, аромат на скара и захарен памук, сергии с въртележки, водни револвери и всевъзможни джунджурии притеглят като магнит децата. 

На масите навън, ситуирани върху огромна повърхност, както дадоха обещание уредниците, възрастните може да пийнат бира и да похапнат каквото им сърце изиска. Разнообразието е голямо. Търговците са доста, само че все пак едвам смогват да нахранят хората. Химически тоалетни, сложени на много места, посрещат естествените потребности на посетителите на събора. Пред тях, извън има даже диспенсъри с дезинфектанти.

През цялото това време живата музика не стопира, както и веселбата. Хора се вият към двете подиуми. На тях може да се хване всеки, стига да му се танцува.

Отделно от това, който не може да танцува, може да бъде теоретичен на специфични площадки от същински танцьори. Може да опита и да засвири на гъдулка, гайда, или барабан. И за това също има специфична площадка, където експерти ще му покажат. 

И защото народът не се е веселил дълго време поради пандемията в този момент всички са като отвързани. Дистанция се съблюдава и множеството разчитат на обстоятелството, че съборът е навън. 

На събора не липсват и патриотични детайли. Портрети на Левски, Ботев и Вазов може да купят от специфични сергии, както и национални носии.

Стана ясно, че през днешния ден районният кмет на " Тракия " Костадин Димитров, главният провинен за този събор, е рожденик. Разбра се от сцената, от която артистите го поздравиха и му благодариха за веселбата и опцията за изява. 
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР