Пловдив. Споразумение за сътрудничество между Общински институт Старинен Пловдив“ и

...
Пловдив. Споразумение за сътрудничество между Общински институт Старинен Пловдив“ и
Коментари Харесай

Общински институт Старинен Пловдив“ и четири пловдивски частни галерии подписаха споразумение за културен туристически тур

Пловдив. Споразумение за съдействие сред Общински институт " Старинен Пловдив “ и четири пловдивски частни галерии бе подписано публично през днешния ден, в наличието на кмета на Пловдив Здравко Димитров и заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Четирите експозиционни зали са Музейна изложба " Димитър Георгиев “, изложба " Инджов “, изложба " Джуркови “ и Арт изложба – музей " Филипополис “. Чрез съглашението страните поемат ангажимент за взаимно съдействие и полагането на общи старания за определяне на трайно партньорство за развиване и разпространение на богатото културно завещание, от една страна предоставено от Община Пловдив за стопанисване и ръководство от ОИ “Старинен Пловдив “ и от друга експонираното в частните галерийни пространства на сътрудниците.

С пожелания за новата година стартира кметът – да е добра за всички, само че и за културата и изкуството на Пловдив, да е година, която да има в пъти повече туристи.

" Пловдив се е славил с отношението си към културата и по този начин ще е постоянно “, сподели кметът Здравко Димитров и благодари на хората, които директно имат заслуги за това. " Доброто в изкуството няма граници, дано децата да продължат да виждат това “, добави кметът.

Зам.-кметът Пламен Панов разясни, че днешното съглашение е еманация на слогъна " дружно “. " Културните институти, дружно оформят културната ни стратегия. За първи път стартира действителното ни съдействие и с частните такива. Те са част и от туристическия капацитет на Пловдив, по тази причина си подаваме ръка, с цел да разпространяваме туристическия артикул на града “, сподели Панов.

Той уточни някои от параметрите на това съглашение, като посочи, че то е реципрочно и Старинен Пловдив, дружно с частните галерии ще сътвори чисто нов културен маршрут " Изобразително изкуство “. " Този тур ще започва скоро, туристите ще се насладят напълно скоро на него “, сподели Панов.

" Правим първа стъпка и към смесен билет, за първи път включваме и частни лица. За всеки закупен билет, ще се получава ваучер за 10% понижение за четирите галерии “, сподели още зам.-кметът. " От тук насетне Старинен Пловдив подава ръка и когато галериите имат потребност от съгласувателни процедури. Галериите се съгласиха и за безвъзмезден вход на деца до 7-годишна възраст. Безплатен вход ще има и на публични празници “, сподели още Пламен Панов.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР