Пловдив ще разполага с общо 526 млн. лева тази година,

...
Пловдив ще разполага с общо 526 млн. лева тази година,
Коментари Харесай

Вижте най-важните приоритети на Пловдив за 2022 година

Пловдив ще разполага с общо 526 млн. лв. тази година, заяви по време на публично разискване зам.-кметът , съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. По думите му, бюджетът тази година е един от най-големите спрямо минали години и може да се дефинира като бюджет на напредък.

Неговата проекторамка е със 108 млн. лв. повече от предходната година, сподели Родопски. Завишението идва от делегираните от страната действия и предстоящите по-големи доходи от налози, както от благосъстоятелност, от общински такси, санкции и наказания и приходи от активи.

И тази година предпочитани в бюджета ще са образованието, инфраструктурата и опазването на околната среда, обществените действия, просвета и спорт.

Родопски сподели, че финансовата стратегия е уравновесена, планувани са пари за всички значими инфраструктурни планове.

За защита и сигурност са планувани 3 643 000 лв., а за обучение има общо 208 млн. лв..

Кметът също уточни, че във комплицираната и несигурна конюнктура на коронавирус пандемия и война, близо до нас, които затрудняват вложенията и строителството, е изработен план за бюджет с цели, който не отстъпва на миналогодишния.

В него са планувани пари за нови планове, и за такива, които би трябвало да бъдат приключени. " Започнахме и ще довършим стадион " Ботев “ и " Лаута “ и 50-метровия плувен комплекс и диспансера ", уточни кметът.

" Бюджетът е резистентен, издръжката се усилва доста, което произтича от нарастването цените на газта и тока “, сподели още кметът. " Парите на общината са като парите в едно семейство и по тази причина всички заедно ще решаваме по какъв начин да ги харчим “, добави той. След това увери, че пари за Хуманитарната гимназия ще има, планувани са 250 000 лв. за вътрешен ремонт, а общо целият проект е на стойност 6.5 млн. лв.. Още на следващия ден там отиват строители да направят ремонта, който е неотложен, увери кметът.

Гледайте повече във видеото!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР