Пловдив ще има държавна автогара. Тя ще се намира на

...
Пловдив ще има държавна автогара. Тя ще се намира на
Коментари Харесай

Пловдив ще има държавна автогара

Пловдив ще има държавна автогара. Тя ще се намира на настоящето автобусно пространство пред Централната железопътна гара. До мярката се стигна откакто някои превозвачи отхвърлиха да стопират на трите частни автогари в града поради високи цени. Други пък редуцираха превоза до околните и отдалечените от Пловдив обитаеми места. Така има даже общини без връзка с регионалния град.

Автогара „ Север “ следобяд. Много възпитаници и служащи чакат, с цел да се приберат по домовете си в обитаемоте места от района. Едни се оплакват от неточен превоз, други, че рейсовете не стопират в автогарата, а трети недоволстват от занемареното положение на обектите.

" Аз пътувам в направление Старосел. Има три рейса. Този, който е в три и половина следобяд през днешния ден, най-редовно закъснява. Идва в 4, 4 и 15...И автогара „ Север “, и автогара „ Юг “ не са в цветущо положение "

" Редовно пътувам. Бих споделила, че се желае много поддръжка. Доста са изостанали като цяло ".

Средната цена за влизане на рейс в автогара в Пловдив сега е 11 лева, което затруднява доста превозвачи и те редуцират броя на автобусите по линиите. Така с изключение на от сектора, пострадали са и хората от отдалечените от града места.

" Сега сега последният автобус е в осем и половина, което не е добре, тъй като има деца, които посещават школи, уроци. Има хора, които желаят да отидат на спектакъл и би трябвало да се приберат с такси ", сподели Даниела Стоилова, кмет на село Браниполе.

" Една автогара считам, че ще свърши ужасно хубава работа, тъй като по този метод цената на услугата може да падне и надлежно качеството да се усъвършенства ", надява се Павел Михайлов, кмет на община „ Родопи “.

След поредицата от тъжби и сигнали на жители и кметове регионалният шеф инициира основаването на държавна автогара. Тя ще е на мястото на в този момент съществуващата автогара, която железопътната компания закупи след преустановяване на концесията на Централна гара.

" В момента чакаме до края на месец януари тази държавна автогара да получи лиценз и към този момент да може да реализира своята активност. Да не е единствено от един снабдител, тъй че да създадем по-добра конкурентна среда в град Пловдив измежду превозвачите ", увери Илия Зюмбилев, регионален шеф на Пловдив.

Още една автогара в Пловдив наподобява ще е нужна, защото от частния притежател на автогара „ ЮГ “ – „ Хебросбус “ към този момент обявиха пред Българска национална телевизия, че имат намерение да я затворят и продадат терена, а трафикът да бъде разпределен сред другите им две автогари – „ Север “ и „ Родопи “.

Репортери: Николай Райшинов и Галена Паскова




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР