Пловдив. Шестима карловски младежи представиха България на междукултурна вечер в

...
Пловдив. Шестима карловски младежи представиха България на междукултурна вечер в
Коментари Харесай

Пловдив: Шестима младежи от Карлово взеха участие в международния обмен „Интеграция чрез спорт“ в град Гданск, Полша

Пловдив. Шестима карловски младежи показаха България на междукултурна вечер в град Гданск, Полша, в интервала 9-17 март 2019 година Това заяви за Радио „ Фокус ”- Пловдив Цветина Захарлиева, началник на Младежки информативен център - Карлово. Младежите взеха присъединяване в интернационалния продан „ Интеграция посредством спорт “. Генко Славчев, Драгостин Милянов, Милена Петрова, Виктор Дъбенски, Георги Георгиев и Яна Манджукова, от ПГ „ Ген. Владимир Заимов “, с началник Стилиян Тодоров – някогашен играч по бойни спортове, се появиха с национални носии и извършиха хора под съпровода на калоферска гайда, в осъществяване на Генко Славчев, който е и занаятчия гайдар от Калофер.
Проектът е финансиран от стратегия „ Еразъм+ “ с присъединяване на 30 младежи от България, Полша, Турция, Гърция и Македония. Младежите научиха повече за обстановката с имигрантите в Полша и какво вършат спортните клубове в Гданск, с цел да подкрепят тяхната интеграция и тази на деца и младежи със специфични потребности. Участниците в обмена играха другарски футболен и баскетболен мач, следиха и участваха в подготовка по джудо за младежи с ментални увреждания. По време на плана се срещнаха и с историята и традициите на района -посетиха Уестърн плейс – Гданск, където се е състояла първата борба от немската инвазия в Полша, дала началото на Втората международна война в Европа. Научиха за живота и традициите на кашубите- полски етнос, обитаващ района на Гданск.
„ Като Евродеск точка за района работим за даване благоприятни условия за подвижност и продан на младежи в Европа ”, сподели Цветина Захарлиева. Тя разгласи, че следва юношески продан в Испания, в интервала 8-15 април 2019г. за още 5 младежи от Карлово.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР