Пловдив се устремява към технологичното бъдеще, летейки. Буквално. Това ще

...
Пловдив се устремява към технологичното бъдеще, летейки. Буквално. Това ще
Коментари Харесай

Шах! Пловдив заменя колите с ракети за по-малък трафик?

Пловдив се устремява към софтуерното бъдеще, летейки. Буквално. Това ще стане допустимо, откакто общинските съветници утвърдиха - въпреки и не от първи път, присъединяване на Общината в план " Интелигентна подвижност в интелигентни градове: Пешком. Бягайки. Шофирайки. Летейки ", самодейност за " Градска авиационна подвижност "  в рамките на " Европейско партньорство за нововъведения " на интелигентните градове и общности, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Или с други думи - въздушната подвижност ще бори трафика и тапите, ще усъвършенства транспортната скица и ще усъвършенства свързаността както сред обособените региони на Пловдив, по този начин и сред Пловдив и индустриалните зони край града. Предложението, отправено към местата администрация е от " Тракия икономическа зона " и ангажиментите й включват само сключване на Писмо за желание, без вдишване на финансов ангажимент.

" Пътният персонален превоз доста се е нараснал. Това от своя страна е довело до доста претоварване на основната междуградска, околовръстна и крайградска пътна инфраструктура. Не на всички места в Пловдив са вероятни огромни разширения на съществуващите пътища. Градската въздушна подвижност ще обезпечи стабилно решение посредством въвеждане на лични летателни апарати за отвесно политане и кацане и подмяна на нуждата от коли - за районния превоз на жителите, в това число чиновниците ", пишат в опита си да убедят местната власт основателите. За обслужване на този тип превоз пък е належащо развиване на тактики за адаптиране здания в Пловдив за политане и кацане.

" Взеха ни за мезе. Разговорът щеше да е комичен, в случай че го забележим в механа. Ще се злепоставим извънредно доста ", коментира по този мотив общинският съветник Божидар Здравков. " Абсурдно предложение ", съобщи и доайенът на съветниците Лилия Учкунова. " Може би в доста далечното бъдеще ще стигнем и до там, може бъдещето да е това, само че по този начин даваме опция на всевъзможни шарлатани да търсят пари за всичко. "

Кметът Иван Тотев, обаче, отвърна, че няма нищо неприятно в плана, тъй като няма финансови задължения за общината. " Тази идея Ви се вижда налудничава, само че по този начин в миналото се е говорило и за колите, по-старото потомство просто не може да разбере ", разяснява още той. Вижте във видеото какво сподели Божидар Здравков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР