Пловдив се събуди под отровния натиск на гъст смог, наподобяващ

...
Пловдив се събуди под отровния натиск на гъст смог, наподобяващ
Коментари Харесай

ОБЗОР: Токсичен въздух трови пловдивчани, грипът настъпва

Пловдив се разсъни под отровния напън на гъст смог, наподобяващ капак на тенджера. Станциите на Националната система за мониторинг на околна среда на територията на България, които наблюдават качеството на атмосферния въздух демонстрират, че има рисково превишени правила на фините прахови частици от вида ФПЧ10.  Това е следващ ден, в който въздухът е отровен.
Прочетете още

Заболеваемостта  от грип в някои от регионите у нас пораства бързо. Днес районният щаб в Бургас разгласи зараза. В Пловдив  487 са новите случаи на заболели от остри респираторни болести, като от тях най-вече са  в детска и учебна възраст - 123 деца сред 5 и 14 години. Все повече възпитаници се чудят за какво към момента не е оповестена грипна почивка. Такава обаче не се обрисува.

1 403 лева е приходът, който е нужен на един работещ в Пловдив, с цел да живее обикновено, а за тричленно семейство от двама възрастни и едно дете нужната сума е 2 852 лева. Според платформата нужните приходи на работещ в София са 1 627 лева, а за тричленно семейство – 3 308 лева, като към тези цени не са включени разноски за наем, цигари и алкохол.

Административен съд - Пловдив анулира заповед от 31 август 2022 на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, с която някогашният шеф на Шесто районно в Пловдив Николай Кирков е преназначен в полицейското ръководство в с.Труд за период от една година. 

23-годишната Бериван Белялова, упрекната в убийството на своя 50-годишен другар Ивайло, остава в ареста. Това реши съставът на Окръжния съд в Пловдив.

Опашки се извиха пред клоновете на банки в Пловдив, които оферират за закупуване новата възпоменателна монета на Българска народна банка - „ 175 години от рождението на Христо Ботев “.

Старши треньорът на Ботев Бруно Балтазар и капитанът на отбора Тодор Неделев дадоха конференция за старта на подготовката и упованията за втория полусезон в елита.

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спрямо 48-годишния Мариян Паскалев.

28-годишният Дейвид Бодил, търсен с алена бюлетина на Интерпол, е бил арестуван през днешния ден в село Любеново, община Никопол. Той е издирван, защото се счита, че има връзки с терористични организации.

Каква е повода да се ремонтира паркинг в положително положение? За да стане заплатен ли? ”. Този въпрос зададе читателка на TrafficNews, която описа, че по-рано през днешния ден тя и съседите й са останали сюрпризирани от непредвидени ремонтни действия на улицата, на която живеят.

Заловиха бежанци в Карлово, пренасящи незаконни мигранти. 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР