Пловдив продължава с протестите в защита на д-р Димитров. Мощен

...
Пловдив продължава с протестите в защита на д-р Димитров. Мощен
Коментари Харесай

Пловдив продължава с протестите срещу ареста на д-р Димитров


Пловдив продължава с митингите в отбрана на доктор Димитров. Мощен протест се събра в града през днешния ден в символ на неодобрение против задържането на лекаря по обвиняване в съзнателно ликвидиране на апаш, нахлул в дома му. Площадът пред Районното полицейско ръководство се извърши с хиляди жители, пристигнали тук да защитят доктора, съобщи БГНЕС. Лекарят е задържан поради убийството на 38-годишния нарушител Жоро Джевизов-Плъха в петък.

Демонстранти считат, че Димитров е прострелял нахлулия в дома му рецидивист при самозащита и в отбрана на брачната половинка и двете си деца. Стотици са се подписали в подписка в отбрана на лекаря. " Той е защитил фамилията си, всеки може да е бил на негово място ", декларират участници в митинга. Повечето от тях споделят, че и на тях, в случай че им се е случило, и те биха реагирали по този начин. " Трябва да се създадат промени в Наказателния кодекс и да се вкара " неизбежна защита " за сходни случаи на посягане в домовете на хората ", приканват участници в митинга.

Демонстрацията преля в шествие към районна прокуратура в Пловдив. Скандира се главно " Свобода! ". Лекари, сътрудници на рентгенолога доктор Димитров, са безапелационни, че би трябвало хората да се надигнат, с цел да бъде изменен законът и при потвърдено деяние при самозащита да не бъдат арестувани причинителите.

" Ние сме спели с децата. Нищо не мога да разясня за станалото през онази нощ ", сподели пред камерата на Нова телевизия Жулиета Димитрова, брачна половинка на доктор Иван Димитров. Ддосега домът им е бил нападан от крадци три пъти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР