Пловдив. През 2018 година администрацията на район Източен“ в Пловдив

...
Пловдив. През 2018 година администрацията на район Източен“ в Пловдив
Коментари Харесай

Николай Чунчуков, кмет на район „Източен“ в Пловдив: През 2018 година ще се фокусираме върху междублоковите пространства и изграждането на паркоместа в тях

Пловдив. През 2018 година администрацията на регион „ Източен “ в Пловдив ще се концентрира върху облагородяването на междублоковите пространства и построяването на задоволително на брой паркоместа в тях. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив районният кмет Николай Чунчуков. По думите му построяването на паркинги е първото нещо, което ще започва още при започване на идната година, когато има опция за осъществяване на ремонтни действия. „ Имаме подписани контракти за построяването на тези паркинги и паркоместа, просто би трябвало времето да разрешава и да стартираме “, уточни Чунчуков.
Районният кмет добави, че през 2018 година ще се осъществят също по този начин поправки и възобновяване на някои от детските площадки в „ Източен “, чиито уреди са амортизирани. „ В региона имаме към 10 положителни площадки, те ще бъдат сертифицирани и напълно ще се подменят амортизираните уреди “, разяснява Чунчуков. Той добави, че все още се работи по оформяне на бюджета на региона за идната година, като там са заложени средства за планиране на улица, която ще свързва улиците „ Удроу Уилсън “ и „ Бъндерица “, а оттова ще обезпечава прекосяване на коли към бул. „ Марица “. „ Работим сега по подготовката на смяната в подробния организационен проект. Това са неща, които ще се случат след години, само че ние ще подготвим план през идната година, който да бъде осъществен при първа опция за финансиране. С това ще се обезпечи едно по-бързо прекосяване и ще се улесни трафикът на коли от „ Тракия “ към северната част на града “, изясни кметът на регион „ Източен “.
По отношение на санирането, Николай Чунчуков сподели, че сега е към край работата по един от първите блокове. „ Работа е почнала и по още един блок. Оттук нататък имам като информация, че следва санирането на още два блока в региона. Община Пловдив подписва договорите с компаниите, които извършват санирането. При първа опция и подобаващи метеорологични условия ще продължи работата и по останалите два блока. Всичко зависи към този момент от това какви ще бъдат температурите през зимните месеци “, разяснява районният кмет.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР