Пловдив. Представители на определения за концесионер на летище Пловдив“ консорциум

...
Пловдив. Представители на определения за концесионер на летище Пловдив“ консорциум
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът Иван Тотев и избраният концесионер обсъдиха бъдещето на летище „Пловдив“

Пловдив. Представители на избрания за концесионер на летище „ Пловдив “ консорциум сред „ Хайнан “ и „ Пловдив Еърпорт Инвест “ показаха желанията си за развиване на аеропорта на среща с кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, кмета на Община Родопи Пламен Спасов, ръководителя на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, кметовете на шестте пловдивски региона и заместник-кмета Розалин Петков. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от пресцентъра на Общината. Кметът Иван Тотев увери китайските вложители, че Община Пловдив ще бъде добър сътрудник и ще оказва помощ според пълномощията си за реализирането на плана. След огледа на летище „ Пловдив “ представителите на „ Хайнан “ споделиха, че имат желание незабавно след сключване на контракта да стартират реализацията на капиталовия план. В града даже дойдоха представители на две огромни компании от Китай, които ще се конкурират за осъществяването на строителните действия, заложени в концесията.
„ Много значимо е развиването на летището и като гражданско, и като карго “, акцентира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.
Договорът с определения концесионер може да бъде подписан откакто бъде оповестено решението на Комисията за защита на конкуренцията.

„ Фокус “ напомня , че на съвещанието си на 28 март тази година държавното управление дефинира консорциума сред „ Хайнан “ и „ Пловдив Еърпорт Инвест “ за концесионер на летище „ Пловдив “ след извършена процедура. С решението си държавното управление упълномощи министъра на превоза, осведомителните технологии и известията да подписа концесионния контракт в двумесечен период от влизането в действие на Решението. Концесията е за 35 години, като за този период концесионерът се задължава да осъществя вложения в обекта в размер на 79 083 000 евро. Средствата са за ремонт, поддържане и рехабилитация на съществуващата инфраструктура, както и създаване на нови уреди. След приключването на гратисния интервал от 48 месеца, за всяка календарна година концесионерът ще прави заплащане, което се състои от закрепена и променлива част. Фиксирана част е в размер на 600 000 лв. без Данък добавена стойност, а променлива част съставлява 6% от общия размер на чистите доходи от всички действия за съответната година, свързани с използването на обекта на концесията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР