Пловдив отесня. Това е най-бързо растящият град в България, сочат

...
Пловдив отесня. Това е най-бързо растящият град в България, сочат
Коментари Харесай

Пловдив отесня! Вижте с колко жители расте градът

Пловдив отесня. Това е най-бързо растящият град в България, сочат данните на националната статистика. За предходната година формалните " нови пловдивчани " са 2400 души, друга огромна част пък изобщо не са се декларирали в общинските регистри. За съпоставяне - новозаселените в столицата са 3600, само че пък градът е четири пъти по-голям от Пловдив. Това стана ясно на срещата - полемика с бизнеса „ Капитал градове “, проведена от вестник " Капитал ". Градът под тепетата е свръхестествен с още едно нещо - за разлика от другите места, които притеглят хора главно от прилежащите общини и близки обитаеми места, в Пловдив се вижда осезателно миграцията и от столицата, и от чужбина, даде още един колорит анализаторът и ръководител на „ Тракия Тех “ Георги Стоев.

Бурният напредък на Пловдив към този момент стартира да основава логистични проблеми, само че те не са безусловно с негативен знак - постанова се да мислим за разкриване на още детски градини и учебни заведения, уточни зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов. В предизборната стратегия на претендента за кмет на ГЕРБ Здравко Димитров са залегнали построяването на две нови учебни заведения и 12 детски градини. Откъм обществени просветителни услуги градът в действителност е под преса и до това се стигна по две аргументи - новите пловдивчани, които идват тук дружно с децата си и това, че услугата в действителност е добра, напомни Стефан Стоянов.

В Пловдив има новаторски ясли и детски градини по метода Монтесори, дуалното образование е солидно застъпено и в стратегиите на бизнеса, и на локалната власт. Тази година да вземем за пример новооткритите дуални паралелки са 17, при едвам шест за предходната, конкретизира зам.-кметът по обучение. Мерки би трябвало да се взимат бързо, в границите на 2-3 години, с цел да не се утежни качеството на живот на пловдивчани, акцентира Стефан Стоянов. Още тази година за първа група в забавачките имаше доста искащи, което накара Общинският съвет да гласоподава решение, с което позволява броя на децата в група да се усили на 30.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР