Пловдив обяви частично бедствено положение, за да похарчи 1 250

...
Пловдив обяви частично бедствено положение, за да похарчи 1 250
Коментари Харесай

Пловдив ще похарчи над 1 млн. лв. за почистване на р. Марица без обществена поръчка


Пловдив разгласи отчасти бедствено състояние, с цел да похарчи 1 250 000 лева за разчистване на коритото на без социална поръчка. Парите се отпускат на общината от Министерство на вътрешните работи по линия на отбраната от бедствия и повреди.

Коритото на Марица в Пловдив не е чистено главно от 10 години.

„ За да решим незабавно този въпрос, ние би трябвало да обявим отчасти бедствено състояние. Ще вкараме тежка техника, с цел да можем да почистим островните формирания и основите на мостовете “, сподели Анести Тимчев, зам.-кмет на община Пловдив.
Река Марица
Снимка: bTV

„ Най-смущаващото е по какъв начин кметът се пробва да придвижи едни суми до една компания, близка до него и неговата партия. Първо това се случи преди година-година и половина, когато се пробваха за сумата от 6 милиона с Данък добавена стойност, с възлагане, без социална поръчка, на непосредствено договаряне да дадат на същата компания да почисти корито на р. Марица “, сподели Владимир Славински, общински консултант от „ Демократична България “.
Снимка: БГНЕС

От общината отхвърлят и обясниха, че въпросната компания единствена имала механически благоприятни условия да извърши задачата.

„ Чакаме сега, нямам контракт. Вчера разбрах от медиите, че аз ще шетам реката, споделям го почтено и искрено. Ако тази вода беше паднала в Пазарджик, подсигурявам на всички жители на Пловдив, че в Пловдив нямаше да остане един мост “, сподели Илиян Филипов, притежател на компанията, определена от община Пловдив да почисти река Марица.

По проблема е сезирана Агенцията по публични поръчки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР