Пловдив. Между 10 и 11 хиляди са регистрираните жертви на

...
Пловдив. Между 10 и 11 хиляди са регистрираните жертви на
Коментари Харесай

Камелия Димитрова, НКБТХ: Между 10 и 11 хиляди са регистрираните жертви на трафика на хора всяка година в ЕС

Пловдив. Между 10 и 11 хиляди са записаните жертви на трафика на хора всяка година, като 65 % от тях са жители на Европейския съюз. Данните разгласи секретарят на Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ) Камелия Димитрова при откриването на национална среща в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пловдив . Димитрова заяви още, че данните на Европейската комисия сочат, че 67 на 100 от записаните жертви на трафик в Европейски Съюз са жертви на полова употреба, следвани от жертвите на трудова употреба – 21 %, а през последните месеци се следи наклонност за увеличение на трафика на хора за милостиня включително и от България.
Заместник-кметът инж. Златин Велев, който е и ръководител на Местната комисия за битка с трафика на хора, акцентира, че Община Пловдив е съпричастна с казуса. Доказателство за това е дейната работа на Местната комисия, осведомителните акции, които се организират, съдействието с държавни и неправителствени организации за противопоставяне на трафика на хора. Инж. Велев напомни, че единствено преди броени дни стотици пловдивчани се включиха в световната самодейност „ Поход за свободата “, отдадена на Европейския ден за битка с трафика на хора /18 октомври/. „ Целта ни е да сигнализираме обществото, че този тип съвременно иго съществува и през днешния ден, че жителите би трябвало да се осведомят по тематиката, тъй като това е един от главните способи за съответна предварителна защита “, акцентира той.
От своя страна секретарят на Местната комисия за битка с трафика на хора Таня Иванова заяви, че за последната година в Пловдив жертви на трафик са станали 17 дами и едно малолетно момче.
Данни сочат, че в България за първото шестмесечие на 2018 година има 339 потърпевши лица, като са формирани 230 досъдебни производства включително са полова и трудова употреба.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР