Пловдив. Мълчалив протест се проведе пред Съдебната палата в Пловдив

...
Пловдив. Мълчалив протест се проведе пред Съдебната палата в Пловдив
Коментари Харесай

Мълчалив протест се проведе пред Съдебната палата в Пловдив заради решение на съда да освободи под гаранция шофьорът, причинил смъртта на трима души при катастрофа

Пловдив. Мълчалив митинг се организира пред Съдебната палата в Пловдив поради решението на Апелативния съд да освободи под гаранция от 20 000 лв. Иво Даскалов, водачът предизвикал гибелта на трима души при злополука, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “- Пловдив . Инцидентът стана точно на Великден на Околовръстното шосе на Пловдив, на одеве ремонтиран сектор от пътя. Единият от умрелите е някогашният служител на реда Николай Иванов. Именно неговите сътрудници бяха основатели на митинга през днешния ден.

Майката на един от убитите викаше и припадаше на стълбите на Съдебната палата от самото начало. Жената се опитваше да опише нещо от злощастния ден, само че по този начин и не се разбра тъкмо. Тя и останалите от присъстващите там близки на жертви упорстват всеки да си получи заслуженото.

" Моят наследник 20 000 лв. ли струваше?! Всичко за пари се прави в тази страна. Моят наследник беше интелигентно момче, доста пъти му споделях да не стои в тази страна, те са убийци и продажници “, викаше майката. Стана ясно, че същата жена работи в Германия и се е върнала след вестта за гибелта на сина й.
На митинга беше и 13-годишното момче на същата жертва.
„ Да се махне проверяващият служител на реда Михаил Михов, дори обувките не беше прибрал, взех ги след 5 дни. Искам Народното събрание ей тия всичките да ги обеси, освен да ги освободи “, викаше още дамата и несправедливо насочваше експанзията си към служителите на реда, охраняващи митинга.
Жената съобщи, че ще остане пред Съдебната палата до момента в който не излезе съдийката, пуснала под гаранция Иво Лудия.

Приятели на убития Николай споделиха пред публицисти, че никой не споделя детайлности по делото, малко се знае за случая, няма публичност за това дали виновният е бил използвал алкохол, или опиати. Те настояват, че Иво Даскалов би трябвало да бъде съден за преднамерено ликвидиране. Според тях същият е осъждан два пъти.
Близките на жертвите упорстват за транспарантно следствие и обективна присъда.
Всички изрекоха опасения, че с наложената му мярка Иво Даскалов може да се укрие, или да избяга в чужбина.
„ В града той е прочут като лице, което продава неразрешени субстанции и ги употребява постоянно, като подобен е прочут “, сподели един от приятелите на убития служител на реда. И добави, че може елементарно да се види дали има чадър върху него като се ревизира кръга с който поддържа връзка.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР