Пловдив. Кметът Здравко Димитров се запозна с новите услуги, които

...
Пловдив. Кметът Здравко Димитров се запозна с новите услуги, които
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се запозна с новите услуги за COVID рехабилитация в Спортния диспансер

Пловдив. Кметът Здравко Димитров се срещна с новите услуги, които Медицински център за рехабилитация и спортна медицина (бившия Спортен диспансер) предлага за преболедувалите от Коронавирус -19, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.
За потребностите на възстановителната стратегия са открити три консултативни кабинета – по кардиология, пулмология и физиотерапия и рехабилитация.

Освен това медицинският център дава опция за съвещания с невролог, психолог и диетолог за всички искащи.

„ Създадохме неповторима стратегия, която е сложна и мултидисциплинарна. При нея шест квалифицирани експерти наблюдават в динамичност положението на преболедувалите от ковид, като се вършат входящи и изходящи проучвания на пациентите “, изясни шефът на лечебното заведение доктор Влатко Глигоров.

По програмата се прави съпоставяне на параметрите на белия дроб, оксиметрия (измерване на пулс), както и на обмена на О2 – въглероден двуокис първоначално и края на 10-дневния курс на рехабилитация.

„ Приветствам програмата, тъй като все по-ясни ще стават провалите от инфекцията. Ще помогнем на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина освен да осъществя сполучливо концепцията си, а и да я развие, тъй като сигурно това ще усъвършенства равнището на услугите, които той предлага общинското опазване на здравето “, разяснява кметът Здравко Димитров, откакто се срещна с новооткритите кабинети.

Проблем пред пациентите към този момент е фактът, че програмата не се финансира от Министерството на здравеопазването. От лечебното заведение са подали молба към НЗОК за финансиране от фонд „ Медицински действия отвън НЗОК “, само че са получили безмълвен отвод. Ръководството на центъра обаче не се отхвърля и в този момент кандидатства за включване към по линия „ амбулаторна процедура “ към клинична пътека за Коронавирус рехабилитация.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР