Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев посрещна група ученици

...
Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев посрещна група ученици
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев посрещна група ученици от японския град Окаяма Пловдив.

Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев посрещна група възпитаници от японския град Окаяма. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Общината. Японският град прави културно-образователен продан на деца с всички побратимени негови градове, какъвто е и Пловдив. Градът взе участие в процеса за трета поредна година, като през актуалната 2019г. възпитаници от ЕГ „ Иван Вазов “ посрещат деца от Япония. „ Радвам се да посрещна възпитаници от побратимения град Окаяма. Намираме се толкоз надалеч един от различен, а сме толкоз близки “, показа кметът Иван Тотев. Той напомни, че през 2012г. двата града са чествали 40 години от побратимяването си, като в Пловдив е пристигнала 40-членна делегация, отпред с кмета.
По време на днешната среща, на която участва и заместник-кметът Стефан Стоянов, учениците от Окаяма направиха малко зрелище, в което описаха за техния град, за актуалното бойно изкуство – айкидо, за играта „ Кендама “ и за японския фолклорен воин Момотаро. Днес статуя точно на този воин може да се види в Цар-Симеоновата градина, подарена на Пловдив през 1992 година по случай 20 години от побратимяването на двата града. „ Пловдив е доста специфичен град на 8000 години, уповавам се другарствата, които сте основали тук, да останат в годините “, пожела кметът Иван Тотев.
С културно-образователния продан сред Пловдив и Окаяма се цели както български деца да научат повече за азиатската просвета, по този начин и японските възпитаници да се допрян до нашите традиции и обичаи.
По време на 7-дневната си аудиенция децата от Япония ще посетят Римския стадион, Стария град, креативния квартал „ Капана “, музеи, Младежкия център, фолклорния фестивал, както и ще създадат къса екскурзия на забележителности отвън града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР