Пловдив. КАТ Пътна полиция в Пловдив работи целогодишно за повишаване

...
Пловдив. КАТ Пътна полиция в Пловдив работи целогодишно за повишаване
Коментари Харесай

Инсп. Ботьо Гиргинов, КАТ „Пътна полиция“ – Пловдив: Работим целогодишно за повишаване на общата култура на децата за движение по пътищата

Пловдив. КАТ „ Пътна полиция ” в Пловдив работи целогодишно за повишение на общата просвета на децата за придвижване по пътищата. Това заяви за Радио „ Фокус ” - Пловдив контрольор Ботьо Гиргинов, от КАТ „ Пътна полиция “ – Пловдив. „ Усилията ни са ориентирани най-много към учениците от 11 и 12 клас, някои от които са към този момент водачи ”, сподели Гиргинов. Статистиката сочи, че заради липса на опит и стаж зад кормилото и липса на съответна реакция и самокритика, точно те рискуват живота си. Затова КАТ, взаимно с Регионално ръководство на образованието, както и с неправителствени организации и цивилен комитети, организират беседи и други форми за запознаване със Закона за придвижване по пътищата, като задачата е да се стигне по-близо до подрастващите.
По време на акция „ Ваканция ” и най-много в края и месец септември, взаимно с общините, ще бъдат осъществени и огледи на инфраструктурата наоколо до образователни и детски заведения. „ Там, където има изчезнала пътна маркировка, отвесна сигнализация и парапети, би трябвало да се алармира и да се управлява отстраняването на неизправностите ”, сподели Гиргинов.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР