Пловдив. Жителите на Куклен ще предприемат ефективни стачни действия и

...
Пловдив. Жителите на Куклен ще предприемат ефективни стачни действия и
Коментари Харесай

Пловдив: Протестиращите в Куклен ще блокират пътя Пловдив – Асеновград, ако се даде положително становище за изграждане на крематориум край града

Пловдив. Жителите на Куклен ще подхващат ефикасни протестни дейности и ще блокират пътя Пловдив-Асеновград, в случай че се даде позитивно мнение за създаване на крематориум край града. Това заяви пред публицисти Ива Дичева от Инициативния комитет на протестиращите, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив. Жителите на Куклен ясно и неведнъж показват позицията си, че не желаят на територията на града да бъде построен инсинератор. „ Куклен е чисто аграрни регион, хората са аграрни производители. Отглежда се върху земя, която в една или друга степен е нечиста от други фабрики, генериращи боклук. Не желаеме в допълнение замърсяване. Искаме да се преборим с това, тъй като това е нашата територия, нашето обитаемо място. Не желаем на нашата територия да действа оборудване, което се свързва със гибел и отрицателни страсти “, разяснява Дичева. По думите й, има задоволително места, където човек да изрази респект към мъртвите. „ Всеки има независимост да се изрази и по какъв начин да бъдат третирани тленните остатъци на околните му. Не може в центъра на една индустриална зона, където се основават богатства за хората, да се прави изгаряне на човешки тленни остатъци. Това е неприемливо “, акцентира Дичева.
Жителите са организирали подписка, в която поддръжката си са декларирали към 2 000 души, 1 000 от които са с нанесено ЕГН. Ива Дичева сподели още, че жителите на Куклен имат поддръжката на популацията от село Крумово в Община Родопи, също на Православната черква и Мюфтийството.
Около 50 поданици на Куклен, подкрепени от кмета на града Мария Белчева, стачкуваха пред постройката на РИОСВ-Пловдив против готвения градеж на крематориум край града им. Протестиращите се събраха пред постройката на институцията, с цел да участват на второ съвещание по проблема с построяването на крематориум и да изразят недоволството си за трети следващ път.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР