Пловдив излъчи свой представител във втория ешалон на властта. Известният

...
Пловдив излъчи свой представител във втория ешалон на властта. Известният
Коментари Харесай

Бивш пловдивски депутат става заместник на здравния министър

Пловдив излъчи собствен представител във втория ешалон на властта. Известният пловдивски доктор доктор Георги Йорданов става заместител на здравния министър Асена Сербезова, оповестиха преди минути от държавния пресцентър.

Д-р Йорданов е магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е депутат на Българска социалистическа партия в 44-ото Народно Събрание. От 2014 г до 2017 г е заемал длъжността изпълнителен шеф на УМБАЛ – Пловдив. А през интервала 2011 – 2014 г е бил шеф на МБАЛ „ Св. Мина “.

Назначението на доктор Георги Йорданов за заместител на здравния министър проф. Асена Сербезова е изненадващо предвид на съдружното съглашение. Според него, всеки министър назначава заместници от същата партия, която го е издигнала. Проф. Сербезова, която беше началник на Българския фармацевтичен съюз, влезе в новото държавно управление от квотата на " Продължаваме промяната ", до момента в който доктор Йорданов е кадър на Българска социалистическа партия.

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени още петима заместник-министри.

Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието. Той е депутат в 44-ото и 46-ото Народно Събрание. Заемал е поста заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно Събрание. Магистър е по интернационалните стопански връзки.

Тома Белев е назначен за заместник-министър на околната среда и водите. Той е дълготраен специалист по ръководство на предпазените територии в България. Белев в продължение на 13 години е бил шеф на естествен парк " Витоша ". До този миг Белев е консултант в Столичния общински съвет като е бил член на непрекъснатите комисии по околна среда, устройство на територията и по превоз. Тома Белев е магистър по горско стопанство – запазване на естествената среда в Лесотехническия университет.

На длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначен и Николай Сиджимов. Дълги години е работил в бранша на ръководство на отпадъците и развиване на локалната администрация. Магистър е по екология и запазване на околната среда. Дипломант на Института по Зоология, Българска академия на науките.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В интервала 2000-2009 година е работила в Министерството на енергетиката. Отговаряла е за ръководство и мониторинг на енергийни планове. От февруари 2009 година до края на юни 2010 година е шеф „ Проекти и вложения “ в Българския енергиен холдинг. Ива Петрова е магистър по стопанско ръководство в СУ „ Св. Климент Охридски “. Завършила и University of Birmingham, Англия.

С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков са освободени двама заместник-министри на финансите - Моника Димитрова-Бийчър и Ивайло Христов, както и двама заместник-министри на вътрешните работи - Венцислав Катинов и Емил Ганчев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР