Пловдив. Изборният ден протича повече от нормално. Това съобщи пред

...
Пловдив. Изборният ден протича повече от нормално. Това съобщи пред
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Главният прокурор Сотир Цацаров: 147 са постъпилите сигнали за изборни нарушения към 18.00 часа вчера, по 12 от тях са образувани досъдебни производства

Пловдив. Изборният ден протича повече от обикновено. Това заяви пред публицисти в Пловдив основният прокурор Сотир Цацаров, откакто гласоподава в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Цацаров оповести, че към 18.00 часа през вчерашния ден в прокуратурата са постъпили 147 сигнала от жители и способените органи ДАНС и Министерство на вътрешните работи за нарушавания, по които са формирани преписки. От тях има формирани 13 досъдебни производства, едно от тях към този момент е прекъснато. „ От останалите преписки по 94 от тях към този момент е постановено преустановяване, защото е открито, че осъщественото действие не съставлява нарушаване на изборното законодателство “, сподели Цацаров. „ В момента на произвеждане са 12 преписки ”, добави Сотир Цацаров. 40 от преписките са към момента дейни и се преценя какви са нарушаванията. По думите му множеството преписки в общи линии се отнасят за пазаруване на гласове. Престъпленията не са фрапантни и касаят цялата страна. Попитан дали се следят нови схеми за пазаруване на гласове, Сотир Цацаров отговори, че по-скоро това са вариации на остарели, към този момент съществуващи схеми. Няма и задържани жители до момента.
„ Ако създадем съпоставяне с предните избори за Екологичен потенциал, когато картината е била 21 досъдебни производства и 563 сигнали и преписки, изводът е, че изборният ден протича обикновено ”, добави Цацаров.
Той посочи, че е основана нужната организация в страната, има дежурни прокурори на всички места, които работят дружно с ДАНС и Министерство на вътрешните работи.
„ В 12.00 часа в Министерство на вътрешните работи ще се събере националното звено за преглед на обстановката в страната и в случай че е належащо ще се подхващат ограничения “, добави Сотир Цацаров.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР