Пловдив гони столицата по многодетни семейства, сочат данните на Агенцията

...
Пловдив гони столицата по многодетни семейства, сочат данните на Агенцията
Коментари Харесай

Пловдив гони София по броя на многодетните семейства

Пловдив гони столицата по многодетни фамилии, сочат данните на Агенцията за обществено подкрепяне. Веднага след града под тепетата се подреждат Бургас и Сливен. Това са градовете с най-вече отпуснати помощи за развъждане на три или повече деца, оповестява " Марица ".

Почти 3500 фамилии в града под тепетата употребяват такова финансово подкрепяне. А единствено през актуалната година еднократна помощ за раждане на трето дете са получили 354 фамилии. За да се решат на трето, явно родителите разчитат на положителни приходи и нелош стандарт на живот, разясняват специалисти.

По данни на Националния статистически институт през 2018 година в град Пловдив на бял свят са се появили 3442 малчугани. За съпоставяне в Пазарджик новородените са 966, в Хасково - 675, а в Смолян - 240. Това се дължи на положителното икономическо развиване на града под тепетата и по-високите заплати, което въздейства върху решението на фамилията да предприеме идната крачка в връзките си.​

Средната възраст, на която пловдивчанката ражда първото си дете, е 27 години, като съгласно Национален статистически институт тя е скочила с една година от 2011-а до момента. Първата рожба на тези, които живеят в селата към Пловдив, се появява на бял свят малко по-рано.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР