Пловдив. Гигантски великденски яйца, поставени пред сградата на общината, радват

...
Пловдив. Гигантски великденски яйца, поставени пред сградата на общината, радват
Коментари Харесай

Гигантски великденски яйца пред сградата на общината радват и тази година пловдивчани

Пловдив. Гигантски великденски яйца, сложени пред постройката на общината, радват и тази година пловдивчани и гостите на града, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Традицията за слагане на тематична празнична декорация пред едно от най-посещаваните места в центъра на Пловдив продължава от години, а тази година е изключително потребна поради пандемията.

Преди две години яйцата бяха изрисувани от възпитаници от двете художествени учебни заведения в града. На грамадните яйца са изрисувани религиозни сюжети, български шевици, пиленца и цветя.
Заради пандемията от коронавирус и онлайн образованието тази година не са правени нови яйца. Тъй като наличните се повреждат от климатичните условия, то те са били реставрирани фантастично от учениците от Професионална гимназия за сценични фрагменти, които са употребявали разнообразни техники, които учат за правене на декори, оповестиха от Дирекция " Култура и културно завещание ".

От дирекцията имат концепцията следващата година да поръчат нови бели великански яйца, които още веднъж да бъдат рисувани от учениците от креативните гимназии, като по това ще бъде показана и стратегия от възпитаници от Музикалното учебно заведение.

Новите яйца ще бъдат сложени на три места в града - пред общината, в " Цар Симеоновата градина " и на Римския стадион.

Мнението на пловдивчани е, че украсата способства доста за настроението им преди светлия християнски празник Възкресение Христово. 
Яйцата са ситуирани към красивото дърво магнолия, което е цъфнало уместно. Дървото не просто радва минувачите с прелестните си цветове, но  към този момент е обичано място за фотоси на хората от всички възрасти.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР