Пловдив. Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани

...
Пловдив. Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани
Коментари Харесай

Пловдив: Генералният консул на Турция в града Хюсеин Ергани изрази безпокойство във връзка с напрежението в Асеновград и последвалите протести

Пловдив. Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани изрази безпокойствие по отношение на напрежението в Асеновград и последвалите всеобщи митинги. Консулът се срещна с регионалния шеф на Пловдив Здравко Димитров по негова покана, като уточни, един противен битов случай може да разпали етнически спор, в случай че се употребява за политически цели, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив. „ Ние нямаме нищо срещу национализма, когато той не е ориентиран към други страни или етноси. Обаче има хора, които не схващат какъв брой тъничък и нежен е етническият мир и какъв брой е значимо да бъде непокътнат непременно за положителното на страната “, сподели Хюсеин Ергани.
Областният шеф акцентира, че държавните институции няма да позволен провокации и разгръщане на етническото напрежение. „ Гарантирам, че ще създадем всички допустимо да запазим етническия мир и няма да допуснем да се основава безпорядък и напрежение. Гарантирам, че ще подходим умно и държавнически “, съобщи Здравко Димитров.
Генералният консул на Република Турция благодари на регионалния шеф за бързата реакция и за взетите ограничения и съобщи, че Пловдив постоянно е бил град – образец за етническа приемливост, и изрази вяра, че всички дружно ще запазят положителните връзки сред етносите, живеещи в района.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР