Пловдив. Гарантирал съм, че нищо от Белодробна болница няма нито

...
Пловдив. Гарантирал съм, че нищо от Белодробна болница няма нито
Коментари Харесай

Търсят финансиране за превръщането на Белодробна болница в Пловдив в медицински хоспис

Пловдив. Гарантирал съм, че нищо от Белодробна болница няма нито да се продава,нито ще се заменя. Това сподели пред публицисти кметът Здравко Димитров, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . “Дори предходната година бяхме на крачка да получим 9 млн. лв. там, само че една будна гражданска попречи “, сподели кметът.

Директорът на Общинското опазване на здравето доктор Калин Калинов пък съобщи, че Белодробна болница в Пловдив ще бъде първият в страната общински медицински приют. Около това мнение са се обединили експерти по време на публичното разискване, което е било извършено, само че коронавирус пандемията е позабавила дейностите по реализиране на тези скъпи решения.

Било е решено в Белодробна болница в Пловдив да бъде възобновена здравната активност и тя да бъде водеща като лечебно заведение точно като бъде превърната в медицински приют. " Това е нещо, което липсва тук, работим за това с проф. Деспотова, търсим европейско субсидиране “, сподели Калинов и даже показа, че е изработен презентационен филм, който е публикуван в прилежащи страни.

Д-р Калинов сподели още, че това е цел, към която са се насочили през цялото време и тя би трябвало да бъде осъществена до края на мандата им.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР