Пловдив е под полицейска блокада. Това е във връзка с

...
Пловдив е под полицейска блокада. Това е във връзка с
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! След касапницата в столицата: Пловдив под полицеска блокада

Пловдив е под полицейска обсада. Това е по отношение на хода на огромната полицейска акция, разпоредена в цялата страна след тежката злополука в София с две починали млади дами – пловдивчанката Христина и Стефани от София. По пловдивските булеварди и входно-изходни артерии е наситено с полицейски патрули. Целта на акцията е да бъдат проверявани допустимо максимален брой водачи за съществуване на алкохол в кръвта и за приложимост на опиати. Очаква се тя да продължи до края на месеца и да има своето отражение, предава Марица.

В Пловдив целият разполагаем полицейски запас е изкаран на терен, уточни шефът на пловдивската полиция старпи комисар Димитър Балев. Да наблюдават за извършители са ангажирани и униформените, минали в допълнение образование да тестват водачите за алкохол и опиати. Съвсем неотдавна завърши подготовката на 600 такива пловдивски чиновници на реда. Само отпускарите не са част от профилираната полицейска интервенция. Данните сочат, че в границите на денонощие в Пловдивско полицията арестува най-малко един зад кормилото, който ръководи под въздействието на коктейл от алкохол и дрога. Със сигурност джигитите в града и района не са по никакъв начин малко, а концепцията на акцията е точно те да понесат своята отговорност.

Освен за приложимост на алкохол и опиати, униформените ще наблюдават за съществуване на брошура, за превишена скорости и за ред други нарушавания по Закона за придвижване по пътищата.

От пресцентъра се ангажираха от време на време да дават информация за хода на акцията и за хванатите джигити по пловдивските пътища. От вътрешното ведомство пък авансово се извиниха на част от водачите, че се постанова да бъдат проверявани всеобщо, като ги приканиха за самообладание и схващане.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР