Пловдив е домакин на първият държавен турнир за мажоретни спортове

...
Пловдив е домакин на първият държавен турнир за мажоретни спортове
Коментари Харесай

Откриха първия държавен турнир за мажоретни спортове в България в зала “Колодрума“

Пловдив е хазаин на първият държавен шампионат за мажоретни спортове (чирлидинг) в България. Събитието се организира през днешния ден и на следващия ден в зала Колодрума, а на формалната гала по откриването присъстваха зам.-кмета Георги Титюков, ръководителят на Българският чирлидинг съюз Милко Кралски и зам.-председателят на съюза Юлия Мумджиева. 
Прочетете още
Състезанията стартираха тази заран, а участниците са над 600 от 25 клуба от цялата страна, които са и лицензирани от федерацията. 

Има и пловдивски клуб, който се състезава това е клубът на СК " Севън Стормс ".

Състезанието се явява и генерална подготовка преди Европейското състезание по чирлидинг следващата година, което ще се организира още веднъж в Пловдив и ще участват близо 1500 спортисти от цяла Европа. 

Намерението на БЧС е да се сътвори и календар, който се приготвя и да има по няколко надпревари през годината. Ще има най-малко три държавни шампионати. 

Организатор на надпреварата е Българският чирлидинг съюз (БЧС).

Чирлидинга е на 130 години, само че не занапред прохожда в България. Сред най-известните персони, които са били мажоретки са актрисите и певиците - Сандра Бълок, Холи Бери, Блейк Лайвли, Фърги, Майли Сайръс, Камерън Диас и доста други. 

Мажоретните спортове са най-новият олимпийски спорт за 2028 година, който ще вземе присъединяване в Олимпийските игри в Лос Анджелис.

В днешния ден програмата включва осъществявания инивидуално и на двойки, както и присъединяване на мини обединенията.

Утре са надпреварите на самостоятелно и групово мастер класове.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР